Pupillenkamp 2017 is onvergetelijk

Eindelijk is het zover, de pupillen gaan op kamp! Dit jaar waren de moeders mogelijk nog zenuwachtiger dan de kinderen, want kon het kamp wel doorgaan met dit slechte weer? Veel regen en wind op de vrijdag voor het kamp, en ook de vroege ochtend van 9 september begint met donder, bliksem en een wolkbreuk. Bij aankomst op het AVC terrein om 9.00 uur staat het pad vanaf de parkeerplaats naar het clubhuis en ook het gras voor het clubgebouw blank. Maar geen paniek, buienrader belooft goed nieuws en ook op alle andere weer-apps is geen vuiltje aan de lucht te bekennen; het kamp kan doorgaan! De vaders zijn meer dan goed voorbereid: gewapend met kaplaarzen en vele extra zeiltjes van de bouwmarkt gaan ze dapper aan de slag met het opzetten van de tenten.

Want de pupillen, die starten met eerst een uurtje trainen onder leiding van Kees, Sten, Simone en Kasper. Na de training wordt de laatste hand aan de tenten gelegd, de tenten ingericht en de luchtbedden opgepompt. Nu kunnen de ouders naar huis; 47 pupillen, en 10 mini pupillen die gezellig de zaterdagmiddagactiviteiten meedoen, zijn er helemaal klaar voor! Met kampcommissie, hulpouders en trainers erbij zat er zaterdag zomaar 70 man aan de lunchtafel. Kamperen maakt blijkbaar hongerig, want stapels boterhammen vinden gretig aftrek. Trainsters Marijn (die onze pupillen eigenlijk helemaal niet kan missen) en Marjolein zijn inmiddels ook aangeschoven.

Het is inmiddels heerlijk zonnig, het water op de baan is weg en voorafgaand aan de middagactiviteiten is er nog wat tijd om te chillen en te spelen. En natuurlijk een groepsfoto. Niet zomaar een groepsfoto, maar een foto uit de lucht want de vader van Finn heeft een coole drone met camera meegebracht. Alle kinderen zwaaien naar de drone. Trainer Sten – dit weekend de omroeper van het kamp – toetert met zijn roeptoeter om 13.30 uur iedereen bij elkaar, want het is tijd voor de eerste activiteiten. 

Boerengolf en discgolf
De groep wordt in twee delen gesplitst. De ene groep blijft op de baan, daar is een golf-parcours van 9 holes uitgezet; 6-holes boerengolf (met een stok met een houten klompje eraan de bal in zo weinig mogelijk slagen via de 6-holes zien te krijgen), en 3 holes discgolf (de bal is verruild voor een frisbee). Nu zitten onze pupillen natuurlijk op atletiek, dus stuk voor stuk rennen zij – de een nog fanatieker dan de ander – van de ene hole naar de andere hole achter de bal of frisbee aan. Een hole is overigens een ingegraven emmer met een vlaggetje erbij (boerengolf) of een korf op een standaard (discgolf). Matthijs blijkt de geweldige winnaar, hij legt het hele parcours af in het minst aantal pogingen. Trots vertelt hij bij de prijsuitreiking aan Sten dat hij bij het disc-golf een hole-in-one gooide. Sanoë en Famke (die alles altijd samen doen) eindigen op een gedeeld 2e plaats met een gelijk aantal punten. Ook voor hen is er een mooi oranje klompje als prijs. Pechvolgel Sophie mag naar voren komen om een prijs op te halen, omdat ze een klomp tegen naar hoofd kreeg toen ze nét even te dicht bij golfende Dania stond. Omdat eigenlijk iedereen een winnaar is worden er nog eens vijf extra prijzen (ook oranje klompjes) eerlijk verloot onder de andere kinderen.

Torens van bamboe
Terwijl de helft van de kinderen druk is met golfen, vertrekt de andere helft naar de zandvlakte om te gaan bouwen met bamboestokken. Twee teams tegen elkaar proberen met de juiste tactiek een zo hoog mogelijke toren te bouwen. Dit doen zij door bamboestokken met elastieken aan elkaar te knopen tot een driehoek (piramide). En met al die driehoeken bij elkaar kunnen je weer een grote toren maken (al dan niet ook een piramide). Hiervoor is het nodig om vooral goed met elkaar samen te werken, en ook technisch inzicht is handig. Het ging de pupillen erg goed af, want de torens werden tot wel 5 meter hoog, met een vlag bovenin zo hoog als een boom. Na een uur wisselen de groepen. zodat alle kinderen zowel gaan bamboebouwen als golfen.

Van rugby tot knutselen
Na een pauze is het tijd voor een activiteit naar keuze: een groep stoere kinderen kiest voor een clinic zelfverdediging, verzorgd door Bernd Winkelbeiner van Full of Life (en papa van Gigi). Met Marijn als proefkonijn laat Bernd de pupillen hoe je jezelf kunt verdedigen als je aangevallen wordt. Marijn wordt regelmatig tegen de grond gewerkt door Bernd, en de kinderen mogen het vervolgens in tweetallen nadoen. De kinderen vliegen regelmatig door de lucht en iedereen heeft de grootste lol. Zelfs als vijf kinderen tegelijk Bernd proberen aan te vallen, legt hij ze in een handomdraai tegen de vlakte.

Een andere groep pupillen kiest voor een partijtje beachvolleybal, onder leiding van volleybaltrainers Rein en Laura van 2Beach. Met assistentie van trainster Simone, Jennifer en Dennis (ouders van Sanoë) en Laura en Dick (ouders van Famke) wordt ook dit een geslaagde clinic. Met blote voeten in het zand zijn de pupillen heerlijk aan het beachvolleyballen.


Gijs Pannekeet verzorgt een clinic rugby voor een groep pupillen. Gijs is een enthousiaste jeugdtrainer van Cas RC, en leert onze pupillen op een speelse manier de beginselen van rugby. Een tackle maken hoort daar natuurlijk ook bij. Trainer Kasper assisteert namens AVC.

Op de Knutselclub is het druk, met een stormloop van (vooral) meisjes die lekker komen knutselen. Zij maken van een leeg jampotje prachtige windlichtjes, die ’s avonds in de schemering gezellig kunnen branden. Ook beplakken ze boekjes en maken de mooiste kunstwerken. Zelfs trainer Sten komt helemaal tot rust op de knutselclub.


Kampvuur met muziek

Voor het diner staan heerlijke frietjes met een snack op het menu, verzorgd door onze ‘buren’ van Johanna’s Hof. Het is een gezellige boel ik het clubhuis, want de kinderen mogen met hun handen de patat van een vrolijk gekleurd tafelkleed eten. Dat scheelt tenslotte weer afwas. Na het diner krijgt iedereen een ijsje als toetje en mogen de mini pupillen moe maar voldaan naar huis. En dan komt misschien wel het spannendste van het hele kamp: het dierengeluidenspel met Kees, in de avond in het bos. Als de kinderen terugkomen op het veld is het al bijna donker en brandt er een knetterend kampvuurtje. Maar er wacht de pupillen nog een verrassing; Ronald Schram (AVC bestuurslid) heeft zijn gitaar meegebracht en heeft veel gezellige liedjes op zijn repertoire. Finn en Fay zijn de gangmakers, deze twee feestgangers zingen uit volle borst voor de microfoon de liedjes mee. Voorzitter Joop Beentjes komt ook nog even op visitie. Na veel liedjes, en een lekker kopje thee met een koekje verruilen de kinderen langzaamaan de kampkleding voor hun favoriete onesie of pyama.

Tijd dus om de tent op te zoeken. En allemaal de tent weer uit, omdat het toch wel heel erg tof is om een rondje over de baan te rennen in het donker met je zaklamp. Het geroezemoes in sommige tenten duurt tot laat in de avond; het is gezellig in de tenten (dat wil zeggen de meidententen, de jongens slapen braaf), maar dan moet er toch echt geslapen worden. De nachtwachters nemen hun taak heel serieus en houden keurig de wacht tot in de vroege uurtjes, en gaan dan ook nog even op één oor.

Bernd, Kasper, Sten en Marijn zoeken de beschutting; Kasper tovert de bestuurskamer om tot slaapkamer en Sten, Marijn en Bernd verkassen hun luchtbed naar het krachthonk. Maar niet voordat alle sensoren van de automatische verlichting met duktape afgeplakt zijn. Nachtwachters Cor (vader van Maartje) en Erik (vader van Justin) hebben een enorme tent opgezet, niet te missen door de feestverlichting, en tuinstoelen met klaptafel onder de luifel. Een belangrijke taak van de nachtwacht (als iedereen echt diep slaapt) is het stilletjes versieren van het tentje van Noah, want hij wordt zondag 8 jaar.

En om 6.15 uur gaat het regenen en is het hele kamp wakker…al dan niet in pyjama of onesie, zit iedereen een uurtje later keurig aan het ontbijt. Noah is jarig, en dat moet gevierd worden. Sten, nog gehuld in zijn blauwe slaapzak, zet een verjaardagslied in en iedereen zingt uit volle borst mee. Noah mag zijn cadeautje uitpakken. Met zo’n bijzondere verjaardag was Noah vandaag het gelukkigste jongetje van heel Castricum en omstreken.

Camping Bakkum
De regen was opgehouden, en veel tijd om de onesie uit te doen is de pupillen niet gegund. In de AVC beautysalon laten de meisjes hun nagels oranje lakken, en hun haar invlechten en krijgen een oranje haarspeldje. De jongens worden voorzien van oranje vetkuif. Ook zijn er enkele jongens met oranje nagellak en staartjes gesignaleerd… Iedereen ziet er keurig netjes uit. Dat komt goed uit, want de pupillen gaan op visite. Ze gaan op visite op Camping Bakkum, waar het animatieteam van de camping onder leiding van Naomi klaar staat voor een te gek Levend Stratego spel op het grote speelveld.  Pupillen rennen over en weer, kaartjes worden afgepakt en vlaggen veroverd. Uiteindelijk bij de laatste potjes zijn het de coaches van beide teams (Sten en Kasper) die de vlag moeten verstoppen De kinderen zelf zijn zo fanatiek, dat de (b.v. door hen in het zand ingegraven) vlag niet te vinden is door het andere team.

Verderop op de camping brandt intussen een houtvuurtje. De pupillen gaan namelijk broodjes bakken, met deeg aan een lange bamboestok. Deze mogen ze net zo lang boven het vuurtje houden tot het broodje heerlijk gaar en lichtbruin gebakken is. Als het broodje klaar is rollen de pupillen hem door de boter, en vervolgens door de suikerpot, en smullen maar!

Gezamenlijk lopen de pupillen terug naar het AVC terrein, waar alle ouders al staan te wachten. Noah trakteert nog op een zakje chips voor onderweg naar huis. De meeste tenten zijn inmiddels al afgebroken, en het kamp is nu echt afgelopen.

Alle pupillen bedankt voor jullie gezelligheid en enthousiasme, het was weer een superleuk kamp!! Speciale vriendschappen zijn gesloten, en de pupillen hebben elkaar weer eens op een andere manier leren kennen.

Nog even nagenieten? klik hier voor alle foto’s

 

Speciale dank gaat uit naar:

Vincent en zijn team BicFun Events voor de organisatie van bamboebouwen en golfen.
Bernd van Full of Life voor het organiseren van de clinic zelfverdediging.
Rein en Laura van 2Beach voor de beachvolleybal clinic. 
Laura, Dick, Jennifer en Dennis
voor de assistentie bij het beachvolleybal.
Gijs van Cas RC voor de rugby clinic.
Johanna’s Hof voor de heerlijke frietjes en snacks. 
Hulpouders Cor, Jeroen, Erik, Ramon, Bernd, Rianne en Ellen voor het overnachten en alle andere hulp tijdens het kamp.
Brandweerman Remko voor het maken van het kampvuur.
Ronald voor zijn gezellige gitaarmuziek bij het kampvuur.
Naomi en Renée met de mensen van Camping Bakkum voor het leuke spel en het broodjes bakken.
De schoonmaakmoeders Cynthia, Brenda en Daniëlle die het hele clubhuis in no-time weer spik en span maakten.
Niet te vergeten de trainers: Sten, Marijn, Kasper, Simone, Marjolein en Kees voor hun enorme inzet.
En natuurlijk de kampcommissie: Annelies, Noor (jee, wat jammer dat zij ziek was en er niet bij kon zijn), Maaike, Astrid, Froukje, Karin en Annette.

Dank jullie wel allemaal voor het mogelijk maken van dit pupillenkamp!!!

Geschreven en geplaatst door Annette IJzer; 11 september 2017

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.