Wedstrijdgroepen

Algemeen
De ‘Wedstrijdgroepen’ bestaan uit atleten die regelmatig wedstrijden lopen. De atleten beschikken over een wedstrijdlicentie.

Trainers
Kees Rootjes, Eugene van Kruchten en Jacco Verhulst.

Doelgroep
Voornamelijk midden- en lange afstandlopers, maar ook een specialisatie groep met sprint/400/800m lopers.

Trainingsdagen
Dinsdag, donderdag en zondag. (Er wordt 3x per week in verenigingsverband getraind). In principe doet de hele groep een gezamenlijke warming-up, bestaande uit inlopen, oefeningen en algemene loop- en techniek training. Na de warming-up wordt de groep gesplitst in de korte – en lange afstandsgroep met elk hun eigen specifieke trainingprogramma. Regelmatig komt het ook voor dat een gedeelte van de groep weer apart traint voor bijvoorbeeld een marathon. Naast de looptrainingen krijgen de leden van de groep ook adviezen en begeleiding bij aanvullende en ondersteunende training, zoals core-stability training en krachttraining.

Niveau
Gevorderde lopers op de midden- en lange afstand. Er worden goede klasseringen gehaald bij grote loopevenementen als de Halve marathon van Egmond, Zevenheuvelenloop, Kennemer Cross Circuit. In de periode oktober – februari wordt door een aantal leden meegedaan aan de crosscompetitie waarbij de lopers voldoende punten scoren om goed te eindigen. Tijdens wedstrijden zitten de lopers bij de eerste 10% van de uitslagenlijst in hun leeftijdcategorie.
Ook zijn er een aantal lopers welke zich onder leiding van Eugene van Kruchten richten op de korte afstanden op de baan (100, 200, 400 en 800 meter), hierbij worden goede resultaten geboekt en worden regelmatig NK podiumplaatsen bezet. Ook wordt jaarlijks meegedaan aan de masters baanatletiek competitie. Alle leden van AVC in de senioren en masters categorie, die zich aangetrokken voelen tot de kortere afstand zijn ongeacht niveau welkom in deze groep.

Doelstelling
In vergelijking met leeftijdsgenoten een steeds hoger niveau krijgen.

Trainingsgroep
Bestaat uit ongeveer 30 mannen en ongeveer 4 vrouwen. 90% van het trainingsteam is 35+.

Reacties zijn gesloten.