Loopgroep Jean Brakenhoff / Monique van Wijngaarden / Piet-Hein Twisk

Algemeen
Bij de loopgroep onder leiding van Jean Brakenhoff, Piet-Hein Twisk en Monique van Wijngaarden trainen de enigszins gevorderde lopers.

Trainers
Dinsdag: Piet-Hein Twisk (foto links)/Monique van Wijngaarden
Donderdag: Jean Brakenhoff
Assistent trainer: Wim Kaandorp

Doelgroep
Lange afstand lopers (zowel wedstrijd als recreanten)

Trainingsdagen
Dinsdag en donderdag

Omschrijving
Elke training omvat een effectieve warming-up en cooling-down om blessures te voorkomen. In de zomermaanden wordt er in het bos, de duinen en op het strand getraind. In de wintermaanden traint deze groep op de baan van AV Castricum.

Op de dinsdagavond wordt in principe een extensieve intervaltraining gegeven, afgewisseld met zo nu en dan een intensieve intervaltraining. De atleten kunnen dan kiezen uit twee verschillende intervalprogramma’s.

Op donderdagavond wordt een duurlooptraining gegeven, in wisselende tempo’s.

De training eindigt met core-stability-oefeningen. Deze oefeningen zijn uitstekend voor alle lopers. Trainers raden deze core-stability-oefeningen aan om een groter bereik uit de loopbeweging te halen. Dat resulteert een in een correctere en meer efficiënte hardlooppas.

Niveau
Gevorderde lopers. Men werkt er naar toe om een 10 km/21 km in een goede tijd te lopen.

Doelstelling
De trainingen hebben als doel het opbouwen en onderhouden van de conditie, eventueel werken aan het optimaliseren van het lichaamsgewicht, en genieten van het lichamelijk bezig zijn in de buitenlucht. Het recreatieve staat centraal. De trainers geven tips om prestaties, snelheid en looptechniek te verbeteren.

Voor individuele atleten die trainen met een specifiek doel, bijvoorbeeld de van Dam tot Dam, de halve van Egmond of de hele van Amsterdam/Rotterdam/New York/ kan een individueel trainingsschema worden gemaakt in overleg met de atleet. Dit schema geeft dan ook richting aan training die naast de vaste uren door de atleet zelf gedaan worden.

Ondanks prestatiedrang staat relativeren, lol en recreatief lopen voorop en wordt er geprobeerd samen op pad naar een aantal wedstrijden te gaan.

Trainingsgroep
Ongeveer 35 personen waarvan 60% mannen en 40% vrouwen.

Reacties zijn gesloten.