Loopgroep recreanten Wim Noom

Algemeen
De loopgroep van Wim Noom bestaat uit startende / recreatieve atleten.

Trainers
Trainer: Wim Noom 
Assistent trainer: Beene Vis

Doelgroep
Atleten die willen genieten van hardlopen, en doormiddel van gezamenlijk trainen de  conditie en gezondheid willen verbeteren. Er worden twee trainingen per week aangeboden, de meeste leden van de groep trainen echter alleen op de zaterdagochtend mee. De looptraining bestaat uit afwisselend duurloop- en intervaltrainingen. De atleten krijgen het advies om zelf ook 1 á 2 keer per week te gaan lopen. Op verzoek kunnen de atleten een individueel trainingsschema bespreken en ontvangen.

Trainingsdagen
Zaterdagochtend van 9.00 uur tot 10.15 uur
Woensdagochtend van 9.00 uur tot 10.15 uur

Niveau 
De beginnende lopers tot de wat al meer ervaren lopers zijn van harte welkom in deze groep. Net als bij alle loopgroepen van AVC zijn de trainingen gevarieerd en laagdrempelig. Dynamische oefeningen zijn een onderdeel van de warming-up en cooling-down. Alle trainingen worden met plezier in een ontspannen sfeer afgewerkt. De loopgroep van Wim Noom is onder andere ideaal voor atleten die:
– na Start to Run de smaak te pakken hebben, en zich verder willen ontwikkelen. 
– er achter zijn gekomen dat er iets aan hun conditie verbeterd moet worden.
– herintredende hardlopers, die laagdrempelig weer het lopen op willen pakken.
– zelfstandig trainen, maar die het ook gezellig vinden om met een groep te trainen.

Doelstelling
De trainers proberen over te brengen dat plezier beleven aan het hardlopen het belangrijkst is. Er wordt gewerkt aan algemene conditieverbetering en prestatieverbetering door middel van veelzijdige en blessure-preventieve trainingen. Enkele malen per jaar gaat de groep gezamenlijk naar een loopevenement in de regio, zoals de Velsertunnelrun of de Damloop by night, en traint daar ook gericht voor. Na afloop van het evenement sluit de groep uiteraard met elkaar af in restaurant of café.

Trainingsgroep
Een leuke en sociale trainingsgroep, met op zaterdagochtend zo’n 25-30 deelnemers en op woensdagochtend zo’n 12-15 deelnemers. De groep bestaat uit zowel mannen als vrouwen, waarvan de meesten ingestroomd zijn vanuit de Start to Run hardloopcursus.

 

 

 

 

Reacties zijn gesloten.