Blijf Fit – voor actieve senioren

Recreatief bewegen voor actieve senioren van 50 jaar en ouder in het prachtige duingebied rondom AV Castricum, een partijtje voetbal als afsluiting na de training, gezellige nevenactiviteiten met zijn allen… Dat zijn de ingrediënten voor onze Blijf Fit – groep! 

Binnen iedere vereniging komen steeds meer 50-plussers, die niet meer zo nodig prestatief willen hardlopen. De gezelligheid een training heeft meer waarde gekregen dan de uitslag van een wedstrijd.

De Blijf Fit-groep is in 1966 opgericht met destijds de bedoeling om mannen, met een veelal zittend beroep, de gelegenheid te geven in conditie te blijven. Toen was het een van de eerste georganiseerde hardloopgroepen van Nederland, en AV Castricum is er trots op dat deze groep nog steeds bestaat.

Tegenwoordig bestaat deze trainingsgroep uit mannen vanaf ca. 50 jaar. Door de gedifferentieerde trainingsopbouw komen zowel wandelaars als hardlopers aan hun trekken.

Het is een sociale groep met veel tradities. Zo wordt er na
afloop van de training door een aantal liefhebbers nog een potje gevoetbald.
Lustrumverjaardagen worden op een speciale manier gevierd en naast
lopen organiseren leden binnen de groep activiteiten als bridgen, fietsen,
tennistoernooi etc.

Kortom, een laagdrempelige groep, voor mannen, die wel wat
aan hun conditie willen doen, maar niet fanatiek willen trainen om prestaties
te leveren. Ben je 50+ en herken jij je in bovenstaande beschrijving, schroom
dan niet om een paar keer vrijblijvend mee te trainen.

De groep traint op zaterdagmorgen in het duingebied, van 8:30 – 10:00 uur, onder leiding van  Wim Behrens. De groep vertrekt vanaf Sportpark de Duinloper.

Liggen je ambities hoger, kijk dan eens bij onze andere loopgroepen.

Reacties zijn gesloten.