Baanatleten AB-junioren, senioren en masters

Baanatleten zijn atleten, die meestal wedstrijden op kunststofbanen doen. De onderdelen, die op de baan gedaan kunnen worden zijn: kogelstoten, discuswerpen, speerwerpen, verspringen, hoogspringen, polsstokhoogspringen, horden lopen, estafettes, meerkampen en verscheidene loopafstanden.

Bij de jeugdgroepen tot junioren D worden zoveel mogelijk alle onderdelen getraind. De atleten van de oudere groep vanaf junioren C zijn meestal gespecialiseerd in een aantal van deze onderdelen.
Bij de ouderen is er een groep die (midden)lange afstand doet en een groep, die zich meer met technische onderdelen bezighouden.

De (midden)afstand groep loopt afstanden langer dan 400m. De groep loopt niet alleen middenlange afstand maar ook wel marathons. Over het algemeen lopen zij sneller dan de atleten bij de loopgroepen. Zij voeren hun trainingsprogramma tezamen zoveel mogelijk als groep uit. In het zomerseizoen wordt ook wel in het duin getraind.

De technische groep van atleten vanaf junioren C traint bijna alleen op de baan. Tot de technische nummers worden ook afstanden tot 400m gerekend. Tijdens een training wordt de warming up gezamenlijk gedaan. Daarna wordt de groep gesplitst afhankelijk van wie welke onderdelen gaat trainen.

Bij de verschillende leeftijdscategorieen wordt ook aan competitie wedstrijden meegedaan. De verschillende onderdelen, die bij die competitie gedaan worden, worden zo gunstig mogelijk over de atleten verdeeld. Iedere atleet mag buiten de estafettes maximaal aan 2 onderdelen meedoen.

Meer informatie over de jeugdatletiek vind je onder de rubriek ´Jeugd`

Reacties zijn gesloten.