Trainingen

DSC_0558 (1024x685)Je kunt twee keer per week komen trainen. De trainingen zijn op dinsdag en zaterdag. In de zomertrainingen en in de winter op zaterdagmorgen gaan we zoveel mogelijk trainen in de duinen. Per trainingsgroep zijn er ongeveer 20-25 kinderen aanwezig, begeleid door drie of vier trainers. We trainen de verschillende onderdelen op allerlei manieren. Vaak gaat dit spelenderwijs door spelletjes als water-vuur-spons, tikspelletjes, levend stratego.

Bij de zomertraining richten wij ons meer op de technische onderdelen, zoals hoogspringen, verspringen, kogelstoten, sprint, balwerpen. In de winter richten wij ons meer op de lange afstand.

Bij regen gaat de training toch bijna altijd door. Als het te hard regent gaan we in het clubhuis eenvoudige krachtoefeningen doen. Heel soms bij heel slecht weer (als het KNMI een waarschuwingscode afgeeft vanwege onweer) lassen we de training af. Een van de trainers stuurt dan een mail, en we laten via Facebook en Twitter weten dat de training afgelast is. Dus bij twijfel: check je e-mail, kijk op Facebook of Twitter, of bel een van de trainers.

Filmmaker en AVC lid Anton Visser maakte tijdens een pupillentraining van de jongste groep (5 t/m 9 jaar) een leuk filmpje. Dit filmpje geeft een goede impressie hoe het er tijdens een pupillentraining aan toegaat. Klik hier om het filmpje te bekijken.

Trainingstijden pupillen
: De pupillen trainen twee maal in de week. Klik hier voor een overzicht van de exacte trainingsdagen en trainingstijden. De training op zaterdagochtend en dinsdagavond zijn altijd op de atletiekbaan aan de Zeeweg, of in het duin.  In de schoolvakanties zijn er voor pupillen geen trainingen, waarbij de regel is dat er op de eerste zaterdag van een schoolvakantie nog wél training is.

Pupillentrainers
: Alle trainingen worden gegeven door deskundige trainers. Voor een overzicht van de trainers klik hier.
De junioren CD trainen twee keer per week. Klik hier voor een overzicht van de de exacte trainingsdagen en trainingstijden.

Verhindering:
Ben je langere tijd verhinderd of geblesseerd, laat het dan de trainer even weten.

Reacties zijn gesloten.