Egmond stage van AV Castricum zorgt voor optimale voorbereiding op Egmond halve marathon!

Vanaf woensdag 6 september 2017 tot begin januari 2018 organiseert de Atletiekvereniging Castricum voor recreatieve lopers hardlooptrainingen. Deze trainingen, bekend als de AVC-Egmondstage, zijn bedoeld om op 14 januari 2018 bij de Halve Marathon van Egmond goed voorbereid aan de start te staan.

AVC wil graag zoveel mogelijk lopers in de gelegenheid stellen om zich samen met andere hardlopers goed op Egmond voor te bereiden. Samen trainen betekent natuurlijk ook een extra stuk gezelligheid en stimulans. Daarom heeft de Castricumse atletiekvereniging een “trainingsstage” voor lopers die zich specifiek op die 21 kilometer willen voorbereiden. Uitgangspunt is drie trainingen in de week. Op maandagavond staat altijd een lange duurloop met tempovariaties op het programma. Op woensdagavond wordt vooral getraind via korte intervallen, terwijl op zaterdag wordt getraind via een combinatie van intervallen en tempoduurlopen. In een aantal gevallen wordt daarbij ook getraind op het ‘Egmondparcours’ in de duinen en op het strand.

Deskundige begeleiding
Ari_Smit.sizedTrainer Ari Smit: “We trainen in twee niveaugroepen die in een aantal gevallen ook samen trainen. Als aanvangsniveau gaan we er vanuit dat de deelnemers in ongeveer 1 uur zo’n 10 kilometer kunnen lopen. In ruim 4 maanden wordt dit uitgebreid zodat je begin januari in staat bent om de halve marathon te volbrengen. Door de goede voorbereiding en geleidelijke opbouw qua trainingskilometers voorkom je blessures. De groep bestaat uit enthousiaste hardlopers die bijna allemaal meedoen aan de Egmond Halve Marathon. Je loopt met andere lopers die ook jouw tempo lopen. Tijdens de stage krijg je advies over voeding en kleding, leer je veel over looptechniek en krijg je vele looptips zodat je wedstrijden van 10 tot ruim 21 kilometer goed en ontspannen kunt lopen¨.

Tijdstip van de trainingen
De trainingen vinden plaats op:

  • maandag van 19.30 tot 20.45 uur (training op atletiekbaan)
  • woensdag van 19:30 tot 20.45 uur  (training op atletiekbaan)
  • zaterdag van 9.15 uur tot 10.45 uur (training in duinen/strand, vertrek vanaf atletiekbaan)

Naast de trainingen krijgen de deelnemers aan deze ‘stage’ bovendien een gratis startbewijs voor de AVC Duin- & Strandloop die op zondag 3 december op het programma staat. De totale kosten voor de stage bedragen € 80,-

Start met de eerste training voor de Egmond stage
Lopers zijn op woensdag 6 september van harte welkom om vrijblijvend mee te trainen. Meld je om 19.15 uur in het clubhuis van AV Castricum bij trainer Ari Smit. Aanmeldformulier
Zou je dit formulier willen invullen, dan weet trainer Ari Smit de achtergronden van de lopers alvast.
Als je enkele keren hebt meegetraind, beslis je of je deelneemt aan de Egmond loopstage.

Start op 6 of 9 september
Wanneer je op woensdagavond 6 september verhinderd bent, kun je ook op zaterdag 9 september voor de eerste keer meetrainen, meld je dan om 9.15 uur in het clubhuis. 


Ervaringen van lopers die eerder  aan de Egmond stage hebben meegedaan en nog steeds in deze groep meetrainen:

DorienDorien Winter

Wanneer ben je begonnen met de Egmond stage?
In september 2015

Met welk doel ben je begonnen?
Om mijn looptechniek te verbeteren en trainen in groepsverband leek mij erg leuk.

Hoe werd je door de trainer begeleid richting de Egmond halve marathon?
De trainer had een mooi trainingsschema gemaakt om ons voor te bereiden op de halve marathon van Egmond. Ik vond de trainingen erg leuk en afwisselend. We trainden in de duinen, op het strand, op de baan en op de weg. Ook heb ik veel tips van de trainer en andere lopers gekregen.

Wil je de volgende editie van Egmond weer lopen en wat is dan je doel?
Ja zeker! En dan wil ik mijn tijd van vorig jaar verbeteren.


RudolfRudolf Kampers

Wanneer ben je begonnen met je Egmond stage?
In september 2015 trainde ik voor het eerst mee. Het was een fijne groep, waarin iedereen op zijn eigen tempo gestimuleerd werd eruit te halen wat erin zat, iedere training weer.

Met welk doel ben je begonnen?
Mijn doel was om in januari dit jaar de Egmond halve marathon eindelijk in minder dan twee uur te lopen. De eerste twee keer (2013 & 2015) liep ik ‘m in 2 uur en 10 minuten. Dat doel heb ik niet bereikt (2 uur 5 min.), mede omdat m’n nieuwe schoenen te klein bleken (dom!) en we een bijzonder harde tegenwind hadden op het strand. Een maand later liep ik de halve marathon van Schoorl in 1 uur en 49 minuten, en bleek de training wel degelijk vruchten af te werpen. Een ander doel om mee te doen aan de Egmond stage was om wat regelmatiger te lopen (2 tot 3 keer per week) en wat meer variatie in m’n training te realiseren. Die doelen zijn ook bereikt, ik ben inmiddels lid geworden van AVC omdat ik nog steeds uitgedaagd wordt in de trainingen. Volgend jaar hoop ik ook een hele marathon te lopen, in Berlijn of Amsterdam.

Hoe werd je door je trainer begeleid richting de Egmond Halve Marathon?Onze trainer Ari Smit is een bikkel, met een groot hart voor iedere deelnemer in de groep. Hij is een echte docent, streng maar rechtvaardig, en weet het beste uit je te halen met een zeer gevarieerd programma.

Wil je de volgende editie van Egmond weer lopen en wat is dan je doel?
Zeker, maar dan op schoenen met de juiste maat! Met of zonder bizarre weersomstandigheden ga ik die 2 uurs-barrière hoe dan ook doorbreken, anders vreet ik m’n schoenen op en stel ik die hele marathon nóg een jaartje uit!

 

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.