Athletics Champs – ‘Leuke kennismakingswedstrijd voor AVC pupillen’

Zaterdag 8 juli organiseerde AV Haarlemmermeer in Hoofddorp een Athletics Champs kennismakingswedstrijd. Athletics Champs de pupillenatletiek van de toekomst als het aan de Atletiekunie ligt. In andere delen van het land is deze vorm van atletiek zelfs al razend populair. Tijd voor een eerste kennismaking dus!

Athletics Champs biedt op een speelse manier een aangepast programma voor zowel trainingen als wedstrijden, afgestemd op de ontwikkeling van het kind. Zo strijden de pupillen in teams tegen elkaar, en bestaan de onderdelen bijvoorbeeld uit een team-estafette, vortex-werpen en hurkhoogspringen. En in plaats van startpistool met schot werkt de starter met een klapbord. Zo’n zes verschillende onderdelen worden beoefend in een tijdsbestek van maximaal 3 uur.

Een mooi aantal van 26 AVC pupillen was zaterdagochtend naar Hoofddorp gekomen.Totaal deden er 66 pupillen mee van AV Haarlemmermeer, Suomi en KAV Holland. De kinderen waren ingedeeld in zes teams, waarbij het eigenlijk best gezellig was dat er in het team ook kinderen van deze andere verenigingen zaten. De mini/C/B pupillen werden verdeeld over drie teams; ook jongens en meisjes van verschillende leeftijden zaten dus bij elkaar in een team. Ditzelfde gold voor de A1/A2 pupillen.

De dag begon met een team-estafette op het middenveld. Het was leuk om te zien hoe de AVC pupillen elkaar aanmoedigden. Daarna gingen de teams verder naar de onderdelen, zoals hurkhoog, sprint, verspringen, hordenlopen (niet van die hoge hoor), hoogspringen, medicinebal stoten, of vortex-werpen. Voor ieder onderdeel was een kwartiertje tijd, waarin de kinderen zoveel mogelijk pogingen mochten doen (tot de tijd op was). Ook bijvoorbeeld de sprintjes mochten de kinderen telkens opnieuw doen. De beste poging telde voor de punten voor het gehele team. Na ieder kwartier was er even tijd voor een slok water, en de wissel naar het volgende onderdeel.

De wedstrijd eindigde met een duurloopje van 4 minuten voor de jongste groep en 6 minuten voor de oudste groep. Binnen deze tijd mochten de kinderen proberen zo vér mogelijk te komen. En als de tijd op was, mocht je nog net even doorlopen naar de eerstvolgende pion die op iedere 25 meter langs de baan stond. Dat waren een paar bonusmeters voor iedereen! 

Toen de punten bij elkaar opgeteld waren, werd door de organisatie de einduitslag bekend gemaakt. De teams van onze AVC pupillen hadden niet gewonnen. Maar trainer Sten die – gewapend met een enorm notitieblok – ook mee was naar Hoofddorp vindt dat iedereen die meegedaan een echte winnaar is!

Voor nog meer leuke foto’s van Cor, klik hier.
Voor alle uitslagen, klik hier.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.