Spetterende Pupillentraining!

DSC_0052 (1024x685)De pupillen van AV Castricum hebben de afgelopen vier weken enorm hun best gedaan op wel drie pupillenwedstrijden binnen één maand. Tijd voor wat ontspanning dachten trainers Sten, Marijn en Kees. En laat het nu ook nog enorm warm zijn zo vlak voor de zomervakantie; ideaal weer voor wat plezier met water!
De pupillen mochten allemaal hun coolste waterpistool mee naar de training nemen. Een warming-up was niet nodig op deze zomerse dinsdag 30 juni. Na de waterballonnenestafette was er geen houden meer aan; waterpistolen werden snel bijgevuld, emmers water gehaald, en in mum van tijd was iedereen drijfnat. Oók de trainers…maar ja, die hadden dit nu eenmaal zelf verzonnen!

Voor wat foto’s (van voornamelijk het eerste trainingsuur), klik hier.

Geplaatst in Geen categorie | Reacties staat uit voor Spetterende Pupillentraining!

Pupillencompetitie 27 juni in Krommenie – Pipp pakt clubrecord!

DSC_0118 (1024x685)Het was alweer de laatste voorronde van de pupillen zomercompetitie afgelopen zaterdag in Krommenie. AV Castricum was vertegenwoordigd met een grote delegatie van 29 pupillen. Op het programma stonden de estafette, driekamp en een afsluitende lange afstand. Het was een sportief geslaagde wedstrijd, waarbij weer veel persoonlijke records werden verbroken en Pipp slaagde er zelfs in het uit 1979 stammende clubrecord bij het balwerpen te verbeteren.

Maar de dag startte bij het gezamenlijk vertrek vanaf de Brink; voor Art en Ruben was dat meteen een goed begin. Zij mochten namelijk met de vader van Edgar mee in zijn coole cabrio, en natuurlijk ging het dak open, op weg naar Krommenie! Menno werd bij Uitgeest ingehaald, hij was op de fiets onderweg. En ook Joeke werd aan de rand van het dorp gespot, lopend samen met zijn vader, met klapstoeltjes onder hun arm. Zij waren met Lees verder

Geplaatst in Geen categorie | Reacties staat uit voor Pupillencompetitie 27 juni in Krommenie – Pipp pakt clubrecord!

Manja Kuijs wint zilver bij de Marquetteloop

ManjaMarquetteloopManja Kuijs is op 28 juni 2015 2e geworden bij de Marquetteloop die door AV DEM werd georganiseerd in Heemskerk.  Manja liep de 1300 meter voor kinderen t/m 7 jaar. Ze had er erg veel zin en niet verwacht dat ze in de prijzen zou vallen. Maar dankzij haar enthousiaste deelname aan de jeugdtrainingen bij AV Castricum, kon ze de positie die ze bij de start had volhouden. Vol trots over haar behaalde 2e plaats stond ze op het podium.
Andere AVC atleetjes die meededen aan de jeugdloop waren Iris en Rens, zij liepen mee in de groep t/m 12 jRensenIrisMarquetteloopaar. De Marquetteloop is altijd erg leuk voor kinderen om aan mee te doen, er staat veel publiek langs de kant. Bij de start is een gezellige warming-up met muziek en niet te vergeten: kinderen mogen na afloop met hun startnummer een gratis ijsje halen bij Marx O’ Larry’s.

Geplaatst in Geen categorie | Reacties staat uit voor Manja Kuijs wint zilver bij de Marquetteloop

TDR atleten succesvol op NK junioren

BREDA – Net als 2 jaar geleden was AV sprint te Breda de gastheer van het NK junioren. TDR was door maar liefst 26 atleten vertegenwoordig in Brabant. De grote delegatie is te danken aan het Running Talents Project, waarbij elk jaar 1000 jongeren kennismaken met het hardlopen. Hieruit zijn ook dit jaar weer 6 nieuwe debutanten op het NK. Naast deze groep nieuwelingen waren ook ervaren krachten als Bram Anderiessen, Ryan Clarke, Laura Boekel en Femke Hooijberg.

Bram Anderiessen was in de winter al de beste op de cross en op de 1500 en 3000 meter indoor. De AKU atleet was de grote favoriet voor de beide afstanden van dit NK bij de B-junioren. Op vrijdag stond de 3000 meter op het programma. Hierbij maakte Anderiessen zijn favorietenrol meer dan waar. Na een gemakkelijk winst in de series mag de jonge TDR atleet zijn favorietenrol waar gaan maken in de finale. Met overtuiging pakt Lees verder

Geplaatst in Geen categorie | Reacties staat uit voor TDR atleten succesvol op NK junioren

Gezellige barbecue voor AVC junioren

BBQjuniorenAVC2015foto1De junioren van AV Castricum genoten vrijdagavond 26 juni van een gezellige barbecue, georganiseerd door Fast Finish, het nieuwe juniorenbestuur. De organisatie was in handen van Hanke, Gaby en Marijn. De weersomstandigheden waren ideaal, windstil, lekkere temperatuur. Trainers Maria Sofan en Liroy Jansen waren aanwezig, plus jeugdcoördinator Inge Rol.
Nog twee trainingen en dan begint de  zomervakantie voor de junioren! BBQjuniorenAVC2015foto2BBQjuniorenAVC2015foto3

Geplaatst in Geen categorie | Reacties staat uit voor Gezellige barbecue voor AVC junioren

Jurycursus voor ouders en atleten

DSC_0117Bij alle wedstrijden heb je juryleden nodig; mensen die er voor zorgen dat de atleten hun wedstrijden kunnen doen. Een wedstrijd kan niet gehouden worden zonder vrijwilligers. Taken van de juryleden zijn bijvoorbeeld meten bij verspringen, uitslagen noteren bij hoogspringen tot aan het noteren van aankomstvolgordes bij de lange afstanden. 

Wat levert dit voor je op?
Veel meer plezier in atletiek door weten wat de regels zijn en vooral het bijdragen aan vrolijke gezichten van blije atleten. En door jouw hulp kunnen we bij AVC pupillen- en junioren wedstrijden blijven organiseren.  Je leert de kinderen kennen en ziet wat er Lees verder

Geplaatst in Geen categorie | Reacties staat uit voor Jurycursus voor ouders en atleten

Atletiekbaan en grasmat tijdelijk niet toegankelijk

Verbodsbord Vanaf woensdag 24 juni is er een start gemaakt met het reinigen van de atletiekbaan. De week erna wordt er een nieuwe belijning aangebracht. Het is daarom helaas niet toegestaan om de baan te betreden. De verwachting is dat de baan in de week van 6 juli weer in gebruik kan worden genomen. Dit is afhankelijk van het weer. De trainers worden door voorzitter Joop Beentjes geïnformeerd over wanneer de baan weer in gebruik genomen mag worden. De gemeente is ook gestart met het jaarlijkse onderhoud van de grasmat.
Op 24 juni is de grasmat ingezaaid en deze mag daarom niet worden belopen tot 24 augustus. De trainers van AV Castricum zullen de trainingen aanpassen en in het duingebied gaan trainen.

 

Geplaatst in Geen categorie | Reacties staat uit voor Atletiekbaan en grasmat tijdelijk niet toegankelijk

AVC junioren naar Lelystad voor 3e competitiewedstrijd

Arne_starten[1]Op zaterdag 20 juni vertrok trainster Maria Sofan met vier gemotiveerde jongens D
( Arne Lubbers, Cas Molenaar, Elias Groot, Niels Hendrix) naar Lelystad voor de derde competitiewedstrijd van dit seizoen. Lees verder

Geplaatst in Geen categorie | Reacties staat uit voor AVC junioren naar Lelystad voor 3e competitiewedstrijd