De juniorenwedstrijd bij AVC van 13 september

C junior Lucas Schram schreef een verslag over de wedstrijd die onlangs bij AV Castricum plaatsvond.

Op zondagochtend 13 september begon de wedstrijd voor ons, ik moest om half elf beginnen met het onderdeel discuswerpen. Ik deed dit onderdeel samen met Dirk. En we begonnen samen de wedstrijd. Het discuswerpen ging best goed, maar het kon beter. Mijn tweede worp ging het beste, ik wierp ongeveer 20 meter. Daarna hadden we even rust. Ik moest als tweede onderdeel speerwerpen. Dirk moest eigenlijk verspringen, maar dat ging niet door, dus bleef hij bij mij kijken. Het speerwerpen ging niet zo goed, maar het was wel gezellig. Uiteindelijk moest Dirk naar huis en was het speerwerpen afgelopen. Toen had ik een pauze totdat mijn laatste (en favoriete) onderdeel begon: 100m Sprint. Ik had voor de start nog een paar oefensprintjes gedaan en dat ging wel goed. Toen moesten we starten en het werd helemaal stil. Ik liep de sprint best snel, en ik was 2e van mijn serie. Mijn tijd was 14.27 seconden. Dat was 0.07 seconden later dan de eerste van mijn serie. De wedstrijd was heel leuk en het ging ook best wel goed.

Door: Lucas Schram

Voor alle uitslagen:

13-9-2015 resultaten per onderdeel (Rev. 1)

 

De fotofinish van de sprintnummers werd door de electronische tijdwaarneming van etutrecht.nl direct op internet geplaatst. Kijk hier je eigen fotofinish terug.

Geplaatst in Geen categorie | Reacties staat uit voor De juniorenwedstrijd bij AVC van 13 september

Onderhoud aan de atletiekbaan

Komende vrijdagmiddag en vrijdagavond 2 oktober is de atletiekbaan i.v.m. belijningswerkzaamheden gesloten. Vrijdagmiddag worden de werkzaamheden uitgevoerd en en daarna moet de belijning drogen. Het is dus niet toegestaan om op de baan te trainen. Wel mag op het gras worden gelopen.

SONY DSC

Geplaatst in Geen categorie | Reacties staat uit voor Onderhoud aan de atletiekbaan

Informatiebijeenkomst voor de ouders van pupillen

infoOp dinsdagavond 29 september heeft Jeugdcoördinator Inge Rol een presentatie verzorgd voor de ouders van de pupillen. 

De PowerPoint presentatie kunt u hier nog eens nalezen: Informatiebijeenkomst voor ouders pupillen 29 september 2015

Geplaatst in Geen categorie | Reacties staat uit voor Informatiebijeenkomst voor de ouders van pupillen

Zo werkt het Dafne-effect door bij AV Castricum

Elke maand beschrijft iemand uit het bestuur wat hem of haar bezighoudt. Paula Vrolijk vertelt over het Dafne-effect bij de vereniging. En blikt vooruit op een nieuw seizoen. Ook zo genoten van de gouden race van Dafne Schippers tijdens het WK Atletiek in Peking? Fantastisch om haar blijheid te zien, haar keuze om volledig voor de sprint te gaan pakte zeer goed uit. Het Dafne-effect is te merken bij de pupillen; voor de nieuwe Sportpasgroep verwachten we een groot aantal nieuwe kinderen dat wil kennismaken met de mooie atletieksport. Onze enthousiaste pupillentrainers (Sten, Marijn, Hanke en Kees) zijn er klaar voor! Lees verder

Geplaatst in Geen categorie | Reacties staat uit voor Zo werkt het Dafne-effect door bij AV Castricum

Zwanger naar de Peperstraat

Mijn sleNicoleKroesDtDloopchtste tijd ooit op de Dam tot Dam (1.50.04), en toch weet ik nu al dat dit mijn mooiste editie ooit was (ik liep hem voor de achtste keer). Het heeft wel iets magisch: samen over de finish gaan. De baby heeft hooguit wat last gehad van de harde discobeats en orkestgeluiden op weg naar de Peperstraat in Zaandam, maar volgens mij is hij/zij daarna lekker in slaap gewiegd.

Lees verder

Geplaatst in Geen categorie | Reacties staat uit voor Zwanger naar de Peperstraat

Dam tot Damloop 2015

MichelButter_DamtotDamloop_770_LV (1)Een groot aantal leden van AV Castricum stond dit weekend aan de start van de Dam tot Damloop, de 5 Engelse mijl by night werd op zaterdagavond gelopen, de 10 Engelse mijl op zondag.
Michel Butter (zie foto links) liet zien dat hij in topvorm is voor de marathon van Amsterdam, zondagochtend liep hij als training eerst een 24 km, daarna 8 minuten rust en toen startte hij voor de 10 Engelse mijl van de Dam tot Damloop. Hij liep een prachtige tijd van 50.24 en werd daarmee derde Nederlander.  Bekijk hier interview met hem na de race.

Sommige leMarijnDtDden presteerden het zowel de DamtotDam by night als de volledige afstand te lopen, zoals pupillentrainster Marijn van der Graaf (zie foto links) en Dorien Winter, die sinds kort via de Egmond stage mee traint in de groep van Ari Smit.

Nicole KroesEen andere bijzondere prestatie leverde Nicole Kroes (zie foto rechts), zij is 6 maanden zwanger en liep de 10 Engelse mijl. Ze interviewde meerdere zwangere loopsters die aan de Dam tot Damloop meeliepen en schreef hier een artikel over voor het Parool, waar ze werkt op de internetredactie. Het artikel is hier te lezen.

Snelle tijden bij de dames werden gelopen door Judith Tamis en Nel Grootjen.

Joost van der Linden was blij dat hij kon meelopen, hij had na zijn deelname aan de Rotterdam Marathon lange tijd last gehad van een hielspoorblessure.  Ook pupillentrainer Kees Vrolijk was na een blessureperiode weer helemaal fit voor de DamtotDam loop.

Uitslagen van AVC atleten

Lees verder

Geplaatst in Geen categorie | Reacties staat uit voor Dam tot Damloop 2015

Informatiebijeenkomst voor ouders van junioren

infoOp maandagavond 21 september heeft Jeugdcoördinator Inge Rol een presentatie verzorgd voor de ouders van de (aankomende) junioren. De opkomst was goed, en we zijn blij met de uitgewisselde tips waar we wat mee kunnen!

De PowerPoint presentatie kunt u hier nog eens nalezen: Informatiebijeenkomst voor ouders junioren september 2015

 

Geplaatst in Geen categorie | Reacties staat uit voor Informatiebijeenkomst voor ouders van junioren

Nieuwe clubrecords zomerseizoen 2015

Logo-meerkamp-atletiekOok dit jaar zijn er weer topprestaties door onze AVC-atleten geleverd, waaronder enkele clubrecord-verbeteringen. De nieuwe clubrecords worden na melding direct verwerkt in de recordlijsten op de AVC-website. Daarnaast worden aan het einde van het atletiekseizoen de clubrecords van de in de gang van ons clubhuis hangende vitrinekast aangepast, zoals onlangs weer is gebeurd. Een scherp oog zal daarbij kunnen opmerken dat in het achter ons liggende outdoor-seizoen 17 van de 464 clubrecords zijn verbeterd, die voor de Lees verder

Geplaatst in Geen categorie | Reacties staat uit voor Nieuwe clubrecords zomerseizoen 2015