Aanloop naar Strand- & Duinloop op 12 oktober

_MG_0104In oktober begint het 50e seizoen van de Strand- & Duinlopen. Ooit begonnen op het strand en na vele jaren over vele verschillende routes door het duingebied, is dit loopevenement sinds ruim vijf jaar weer terug op het strand. Daarmee is het een uniek evenement dat veel variërende elementen in zich heeft: van kronkelende bospaadjes tot aan duinhellingen, van de altijd wisselende condities op het strand tot aan strakke verharde rechte paden. Voor deze loop staan de 2,3 km, 4,0 km, 8,8 km en 12,3 km op het programma.

Op zondag 12 oktober trappen we af met de eerste loop van het seizoen en zal om 10:15 uur het startschot klinken voor de afstanden van 2,3 km en 4,0 km. Na het succes van vorig jaar is ook dit jaar de nieuwe wedstrijdklasse “jeugd tot en met 16 jaar” voor de 4,0 km opgenomen in de categorieën. De snelste drie jongens en meisjes kunnen hierbij mooie prijzen winnen, met daarbij een bonus als het parcoursrecord (13:29 bij de jongens en 14:45 bij de meisjes) wordt verbroken. Ook zijn er prijzen op de 2,3 km voor de nummers 1 tot en met 3 in de diverse categorieën, evenals voor de snelste volwassenen op de 4,0 km.

Wanneer de lopers van de 2,3 km en 4,0 km binnen zijn, zullen om 10:45 uur de deelnemers voor de 8,8 km en 12,3 km starten. De routes van deze beider groepen zullen na een paar kilometer door het mooie duingebied aankomen bij het strand om hier een deel van de route af te leggen. Gezien de waterstanden ziet het er voor deze loop vooralsnog gunstig uit met de strandcondities. Na een stuk over het strand wacht er nog een flinke kuitenbijter van een duinhelling, alvorens de route zich weer voortzet over de slingerende en afwisselende paden van de duinen. De wedstrijdlopers lopen ditmaal de 8,8 km en de lopers voor de 12,3 km maken nog een extra lus door het bosrijke gebied voordat ook zij weer aankomen bij de finish op de atletiekbaan. Ook bij de afstand van 12,3 km is er voor de snelste loper en loopster een prijs te winnen.

Hoe de routes precies gaan, kun je vinden via deze pagina. Start en finish zijn op de atletiekbaan van AV Castricum en voorinschrijven kan nog tot en met 10 oktober. Na-inschrijven kan op de dag zelf, maar voorinschrijven is tot 25% goedkoper.

De andere data voor dit seizoen zijn:

  • zondag 7 december
  • zondag 4 januari
  • zondag 1 februari
Geplaatst in Geen categorie | Reageren uitgeschakeld

Jongens mini-pupillen behalen vierde plaats bij finale competitie

DSC_047621 september 2014; De mini-pupillen Mika Zonneveld, Wisse Beijering, Sepp Schulte en Mika Horn hebben gister tijdens de finale van de pupillencompetitie in Beverwijk de 4e plaats behaald.  Een heel knappe prestatie want ze stonden op de 7e plaats toen ze zich na drie voorrondes kwalificeerden voor de finale. Zij waren de enige pupillen van AV Castricum die zich hadden gekwalificeerd. Aan de finale deden ploegen uit heel Noord-Holland mee.

Lees verder

Geplaatst in Geen categorie | Reageren uitgeschakeld

Van het bestuur

Ellie Schreuder15 september 2014; Is de zomer dan echt voorbij of…? Zo’n twee weken geleden leek de zomer voorbij te zijn, maar terwijl ik dit stukje schrijf is het prima nazomer weer. Het zou heerlijk zijn als dat nog even zo blijft. Iedereen is na hopelijk een heerlijke vakantie weer enthousiast begonnen met trainen. De loopgroepen worden weer goed bezocht en de jeugd heeft alweer twee wedstrijden achter de rug. Voor de wedstrijd van vorige week zondag werd nog wat hulp gevraagd van vrijwilligers. Gelukkig zijn er mensen die zich hebben aangemeld en hulp geboden.
Lees verder

Geplaatst in Geen categorie | Reageren uitgeschakeld

Pupillennieuws

15 september 2014;
– Grote Club Actie gaat van start
– In Het Estafettestokje: Sten van der Moer
– Slag om Castricum estafetteloop, speciaal voor AVC pupillen
– AVC pupillen succesvol op wedstrijd 6 september
– Kort nieuws
Lees verder

Geplaatst in Geen categorie | Reageren uitgeschakeld

Masters AV Castricum zesde in landelijke competitiefinale

7 september 2014; Onder ideale weersomstandigheden vond op 7 september 2014 in Enschede de competitiefinale voor masters plaats. AV Castricum was met een mafoto gnnenteam van zes atleten en het trouwe jurylid Nico Brakenhoff vertegenwoordigd. Evenals in de voorgaande twee edities werd bij de puntenberekening gebruik gemaakt van ‘age-grading’, waardoor prestaties in verschillende   leeftijdsklassen vergelijkbaar worden gemaakt.  Lees verder

Geplaatst in Geen categorie | Reageren uitgeschakeld

AVC Pupillen gaan op kamp

30-31 augustus 2014;  Veel pupillen hebben er weer het hele jaar naar uitgekeken; vandaag gaan de A, B en C pupillen kamperen op het AVC terrein! DSC_0432De ochtend start met eerst een uurtje trainen onder leiding van Kees, met na afloop een glaasje limonade. Tussen de laatste regenbuien door worden de tenten opgezet en ingericht, en de luchtbedden opgepompt. Nu kunnen de ouders naar huis; bijna 30 pupillen zijn er helemaal klaar voor! Lees verder

Geplaatst in Geen categorie | Reageren uitgeschakeld