Eerste Strand- en Duinloop zondag 30 oktober – Sanne Verstegen aan start van 4 km

Zondag 30 oktober organiseert Atletiek Vereniging Castricum  de eerste van de vier Strand- en duinlopen van dit nieuwe seizoen.

4f8a7353Voor beginnende en gevorderde hardlopers
Iedereen kan meedoen, en je hoeft geen lid te zijn van een atletiekvereniging. Beginnende lopers kunnen meedoen aan de loop over 4 kilometer. De start is op de atletiekbaan aan de Zeeweg, en de route voert door het duingebied. De gevorderde lopers kunnen kiezen voor 8,8 km of 12,4 km. Deze beide routes voeren door het duingebied en over het strand. De Strand- en duinlopen staan in de regio bekend als een gezellig en kleinschalig evenement, met bij iedere loop zo’n 300-400 hardlopers van jong Lees verder

Geplaatst in Geen categorie | Reacties staat uit voor Eerste Strand- en Duinloop zondag 30 oktober – Sanne Verstegen aan start van 4 km

Even voorstellen – onze nieuwe Jeugdcoördinator Igor Smits

igorSinds medio september heeft AVC een nieuwe Jeugdcoördinator. Zijn naam is Igor Smits. De junioren krijgen al wekelijks training van hem, en ook de pupillen hebben kennisgemaakt. 

Hoe is je eerste maand verlopen?
Mijn eerste maand verliep vooral uitdagend. Vanwege de overgang naar nieuwe leeftijdscategorieën per 1 november, en het regelen van het e-mailadres verliep alles wat langzamer dan ik had verwacht maar dat is nu opgelost. Mijn impressie over de club is zeer positief! Ik merk dat er een goede verenigingssfeer heerst binnen AVC, en dat iedereen leuk met elkaar omgaat.

Wat ga je doen als Jeugdcoördinator?
‘Ik zal mij vooral bezig houden met de trainers, (kwaliteit van) trainingen, wedstrijden en de communicatie naar de ouders. Mijn plannen voor de AVC jeugd is om de manier van Lees verder

Geplaatst in Geen categorie | Reacties staat uit voor Even voorstellen – onze nieuwe Jeugdcoördinator Igor Smits

Bericht van de ledenadministratie

De incasso van de contributie voor het 3e kwartaal 2016 is vertraagd laat Dirk Klanker van onze ledenadministratie weten:

“Wat later dan gebruikelijk wordt binnenkort de contributie voor het 3e kwartaal van dit jaar geïnd. Met ingang van dit kwartaal zijn de contributiebedragen verhoogd, zie voor de actuele bedragen de volgende link.”

Geplaatst in Geen categorie | Reacties staat uit voor Bericht van de ledenadministratie

Strand- & Duinloopseizoen gaat van start

E7D_7030Zondag 30 oktober gaat het 52e seizoen van de Strand- & Duinlopen, georganiseerd door AV Castricum van start. Het is het een van de oudste loopevenementen in de regio, dat veel variërende elementen in zich heeft: van kronkelende bospaadjes tot aan duinhellingen, van de altijd wisselende condities op het strand tot aan strakke verharde rechte paden. Voor de eerste loop van 30 oktober staan de 2,3 km, 4,0 km, 8,8 km en 12,4 km op het programma. De overige lopen zijn op 4 december, een Oudjaarsloop op 31 december en de afsluitende loop op zondag 5 februari.

Voor beginnende en gevorderde hardlopers
Iedereen kan meedoen, en je hoeft geen lid te zijn van een atletiekvereniging. Beginnende lopers kunnen meedoen aan de loop over 4 kilometer. De start is op de atletiekbaan aan de Lees verder

Geplaatst in Geen categorie | Reacties staat uit voor Strand- & Duinloopseizoen gaat van start

Veel mooie prestaties van AVC leden tijdens de Amsterdam Marathon

Op zondag 16 oktober 2016 waren een groot aantal AVC leden actief tijdens de TCS Amsterdam Marathon:

Marathon
Christian De Lie zette een prachtige tijd neer op de marathon, hij liep 2.40.17 en werd daarmee 11e bij het NK dat tijdens deze wedstrijd werd gehouden. Bart Hulst liep een knappe tijd van 3.24.01.

dorienDorien Winter (uit de trainingsgroep van Ari Smit) maakte  haar debuut tijdens de marathon (foto via Facebook). Zij zette een prachtige tijd neer onder de 4 uur en liep 3.58.31. Dorien is vorig jaar via de Egmond Stage bij AVC gekomen, dus ze heeft geweldig gepresteerd!
Op de marathon maakte Selma Borst haar debuut in een prachtige tijd van 3.07.39. Bas Briefjes finishte in 3.03.32 en Marco Havelaar in 3.43.50. Lees verder

Geplaatst in Geen categorie | Reacties staat uit voor Veel mooie prestaties van AVC leden tijdens de Amsterdam Marathon

Start to Run 3 km testloop – alle deelnemers geslaagd!

dsc_0011Zeven weken geleden startte een groep beginnende hardlopers met het Yakult Start to Run programma. In zeven weken leerden zij 25 minuten aaneengesloten hardlopen op eigen tempo. Trainers Piet-Hein Twisk en Monique van Wijngaarden van Atletiek Vereniging Castricum begeleidden en coachten hen hierbij, met tips over loophouding- en techniek. Samen trainde deze groep naar hetzelfde doel: 3 km hardlopen tijdens de Start to Finish loop.

Zaterdag 15 oktober was het dan zover: de afsluitende testloop van maar liefst 3 kilometer! Trainer Piet-Hein had een mooie ronde uitgezet in het bos. Tijdens de warming-up leek de Lees verder

Geplaatst in Geen categorie | Reacties staat uit voor Start to Run 3 km testloop – alle deelnemers geslaagd!

Van het bestuur – ´trots op de nieuwe wedstrijdorganisatie!´

foto-penningmeester-iain-taylorElke maand beschrijft iemand uit het bestuur wat hem of haar bezighoudt. Penningmeester Iain Taylor kijkt terug op de wedstrijd van 11 september.

Vanuit Dwingeloo, waar ik zit voor een trainingsweekend met mijn AVC zondag hardloopgroep, denk ik terug over de laatste maanden en het gebruik van ons prachtige clubhuis. Lees verder

Geplaatst in Geen categorie | Reacties staat uit voor Van het bestuur – ´trots op de nieuwe wedstrijdorganisatie!´

Grote Clubactie gaat van start – bestel hier je online lot en steun AVC!

logo Grote Club ActieZaterdag 1 oktober is de Grote Clubactie weer van start gegaan. Bijna 70 pupillen, en ook onze jongste junioren zetten hun beste beentje voor om zoveel mogelijk loten te verkopen in Castricum en omstreken. Zoals ieder jaar doet AVC mee om inkomsten voor onze vereniging te genereren. Want het grootste deel van de opbrengst gaat direct naar de verenigingskas.

De opbrengst van 2015 hebben we gebruikt voor de aanschaf van trainingsmaterialen voor onze jeugd (hoepels, toverkoorden, springtouwen, verzwaarde ballen en andere werpmaterialen) Ook dit jaar gaan we een deel van de opbrengst besteden aan nieuwe materialen, want die hard zijn nodig voor onze groeiende jeugdgroepen. En we willen de penningmeester een handje helpen, die al enige tijd héél druk aan het sparen is voor een nieuwe toplaag op de kunststofbaan. Deze nieuwe kunststoflaag staat op de planning voor Lees verder

Geplaatst in Geen categorie | Reacties staat uit voor Grote Clubactie gaat van start – bestel hier je online lot en steun AVC!