Verslag cross competitie junioren Anna Paulowna

Ook de junioren van AV Castricum liepen zaterdag 6 februari hun derde cross competitie, de laatste kans om de finale te halen. Alleen atleten die aan minimaal twee wedstrijden meegedaan hebben, maken namelijk kans om door te gaan naar deze regiofinale in maart. De opkomst was helaas minimaal, veroorzaakt door de open dagen bij de scholen voor voortgezet onderwijs in Castricum.

Bij de meisjes junioren B wist Cheryl Konijn wist voor de eerste keer een wedstrijd bij de Lees verder

Geplaatst in Geen categorie | Reacties staat uit voor Verslag cross competitie junioren Anna Paulowna

Vierde Strand- en Duinloop was zware editie

Duinloop07022016Op zondag 7 februari 2016 was de vierde editie van de Strand- en Duinloop. AV Castricum organiseert deze crosswedstrijden elke winter, de eerste vond plaats in november, de tweede in december, de derde in januari en de vierde en tevens laatste wedstrijd van dit winterseizoen op 7 februari. Vandaag stonden er 283 deelnemers aan de start, zowel jeugd als volwassenen.

De mascotte van AV Castricum zorgde voor een gezellige warming-up bij de start, daarna klonk het startschot voor de 2,3 en 4 km voor de jeugd en sommige ouders liepen ook Lees verder

Geplaatst in Geen categorie | Reacties staat uit voor Vierde Strand- en Duinloop was zware editie

Runnersworld Beeckestijn-Cross

Op 31 januari 2016 organiseerde AV Suomi de Beeckestijn-cross in Velsen-Zuid, deze loop is onderdeel van het Runnersworld Haarlem Cross Circuit dat uit zeven wedstrijden bestaat in verschillende plaatsen in Noord-Holland. Start en finish zijn in het bos van landgoed Beeckestijn. Een aantal AVC atleten stond aan de start van deze loop.
Bij de junioren AB Ilse Kamphuis die derde werd in een tijd van 13.07, Cheryl Konijn eindigde vlak daarachter als vierde in een tijd van 13.26.
Een bijzondere prestatie leverde Nienke Kluft, die eerste werd bij de vrouwen senioren op de 6.3 km in een tijd van 26.50. Maaike Spoor werd derde in een tijd van 29.14.
Bij de mannen senioren werd juniorentrainer Richard Dijkhuizen tweede in een tijd van 37.05. Bij de mannen 50+ werd Wanno Remijnse 9e, hij liep 45.36. Kees Denneman liep een tijd van 38.58 en werd daarmee tweede in de categorie mannen 55+.

Alle uitslagen zijn hier te lezen.

7 februari 2016, geschreven door Paula Vrolijk

Geplaatst in Geen categorie | Reacties staat uit voor Runnersworld Beeckestijn-Cross

Derde cross competitie pupillen Anna Paulowna

DSC_0255 (1024x685)Zaterdag 6 februari was de derde wedstrijd van de cross competitie in Anna Paulowna. Met 31 jongens en meiden waren de pupillen van AV Castricum goed vertegenwoordigd. Rondom de grasbaan van AV Dokev was een leuk parcours uitgelegd met een echte heuvel.

De mini pupillen beten het spits af. Voor Mats was het zijn eerste crosswedstrijd. Hij had van te voren veel zin in de wedstrijd. Gelukkig ging het heel goed want hij werd vandaag 4e.
Het team meisjes mini bestond uit Gigi, haar vriendin Florine, Sveva en Lomyrne. Gigi was het eerste AVC meisje op de 4e plaats. En Sveva gaat als een speer vooruit; de eerste Lees verder

Geplaatst in Geen categorie | Reacties staat uit voor Derde cross competitie pupillen Anna Paulowna

Beginnen met hardlopen – Start to Run!

12Wat is dé manier om te leren hardlopen?
Leren hardlopen kan al in zeven weken. En het maakt niet uit of je nu al fit bent of niet. Of je (iets) te zwaar bent of prima op gewicht. Wat wel uitmaakt is dat je niet alleen van start gaat en de juiste begeleiding krijgt. Yakult Start to Run is dé manier om te leren hardlopen zonder die moeilijke stap alleen te zetten.
Hoe werkt dat dan?
Het Yakult Start to Run programma is voor iedereen. Mannen en vrouwen, jong en oud, totaal ongetraind en beginners. In zeven weken leer jij 25 minuten aaneengesloten hardlopen op je eigen tempo.

Professionele trainers van AV Castricum begeleiden en coachen jou hierbij. Je leert de Lees verder

Geplaatst in Geen categorie | Reacties staat uit voor Beginnen met hardlopen – Start to Run!

‘Voet in de groei’- Lezing voor ouders van jeugdleden op donderdag 25 februari

Wat gebeurt er met het lichaam, het skelet, de pezen, spieren, zenuwbanen en aanhechtingen tijdens de groei? Hoe kan men dit als ouder in goede banen leiden? En wat voor invloed heeft (te veel) sporten?

Op donderdagavond 25 februari nemen Arie Visser en Frank Baltus de ouders van onze pupillen en junioren mee naar wat er in de groei-periode gebeurt, en welke keuzes men kan maken om deze periode zo goed mogelijk te doorstaan. Arie Visser is (sport)schoentherapeut en Frank Baltus is (sport)podoloog, beiden zijn werkzaam bij onze sponsor Oosterbaan Sport en Wandelschoenen.

In begrijpelijke taal zullen zij uitleggen wat er in het lichaam gebeurt tijdens de groei, en er worden tal van tips gedeeld over hoe blessures en overbelasting te voorkomen; niet alleen Lees verder

Geplaatst in Geen categorie | Reacties staat uit voor ‘Voet in de groei’- Lezing voor ouders van jeugdleden op donderdag 25 februari

En we gaan níet naar Noord-End, punt.

Knipsel2Het leek wel een slechte 1 april-grap toen vorige week in de lokale media (Dichtbij.nl) het volgende nieuwsbericht verscheen: “Naast wembad De Witte Brug zouden ook Jeu des boules vereniging De Stetters en CSV Handbal naar sportpark Noord-End kunnen verhuizen. De bestuurders van deze verenigingen hebben ‘constructief overleg’ gevoerd met die van de huidige gebruikers van Noord-End (FC Castricum en KV Helios) over dit idee, dat door sportwethouder Leo van Schoonhoven is voorgesteld. Dat staat in de stukken die vanavond aan de gemeenteraad en andere belangstellenden worden gepresenteerd (…) Opmerkelijk is ook dat de gemeente de clubs heeft gevraagd om te onderzoeken of men atletiekvereniging AV Castricum ook zou kunnen inpassen op Noord-End.”

Ook onze voorzitter Joop Beentjes moest zich eerst even achter de oren krabben toen hij dit bericht las: ‘Wel heel vreemd dat onze naam wordt genoemd zonder dat wij dit soort Lees verder

Geplaatst in Geen categorie | Reacties staat uit voor En we gaan níet naar Noord-End, punt.

Trainen in de Schoorlse duinen

SchoorlseduinenDe groep van Ari Smit heeft op zaterdag 23 januari genoten van een pittige training in de Schoorlse duinen.
Op het parkeerterrein van bezoekerscentrum Schoorlse duinen stonden om 9.15 circa 20 hardlopers van de groep te wachten.
Trainer Ari legde uit hoe de route van 14,5 km gelopen moest worden. Deze route was niet voor iedereen goed te onthouden; onderweg gingen een aantal mannen uit de groep de verkeerde kant uit, ze konden nog net op tijd terug geroepen worden door Mieke en Jolinda. Lees verder

Geplaatst in Geen categorie | Reacties staat uit voor Trainen in de Schoorlse duinen