Van het Bestuur – ‘Na twaalf jaar weer hulp uit Duitse hoek’

Elke maand beschrijft iemand uit het bestuur wat hem of haar bezighoudt. Voorzitter Joop Beentjes legt uit wat die caravan ineens op het terrein van AVC deed. “Sprechen Sie Deutch?” werd mij gevraagd toen ik ruim een week geleden de twee mannen begroette, die de nieuwe belijning op ons park aanbrachten. Toen had ik nog geen idee dat dit team speciaal uit Duitsland komt met de caravan en gespecialiseerd is in het aanbrengen van belijningen op atletiek banen.

Onder het genot van een kopje koffie kreeg ik een uitleg over de nieuwe normen die door de Atletiek Unie worden voorgeschreven en daarna volgde een korte rondleiding op de Lees verder

Geplaatst in Geen categorie | Reacties staat uit voor Van het Bestuur – ‘Na twaalf jaar weer hulp uit Duitse hoek’

Pupillennieuws

Ploeg jongens A2 en Sepp gaan naar finale pupillencompetitie!
– Spetterende pupillentraining
– Het Estafettestokje, met Menno Gorissen

Pipp pakt clubrecord – verslag derde competitiewedstrijd Krommenie
– Manja tweede bij Marquetteloop
– Kort nieuws
Lees verder

Geplaatst in Geen categorie | Reacties staat uit voor Pupillennieuws

Mooie prestaties AVC leden tijdens Marquetteloop

Zondag 28 juni 2015 behaalden een aantal AVC leden podiumplaatsen bij de Marquetteloop in Heemskerk. Terwijl de 7 km al zwaar was i.v.m. de hoge temperatuur, waagden een aantal leden zich zelfs aan de 14 en 21 km.

Podiumplaatsen op de 21 km
Nienke Kluft (zie op foto met startnummer 302) werd 3e dame in de wedstrijdloop van de 21 km, ze liep een goede tijd van 1.33.01.
Peter Burger, behaalde een knappe 1e plaats bij de mannen categorie 50+ in een tijd van 1.24.35.

Podiumplaats op de 14 km
Judith Peterink behaalde met haar tijd van 1.02.59 een prachtige 1e plaats bij de vrouwen op de 14 km (op de foto met startnummer 2067).

Overige prestaties
Juniorentrainer Richard Dijkhuizen (op de foto met startnummer 107) liep de 21 km in een tijd van 1.21.18 en werd daarmee 6e bij de mannen in de categorie 40+.

Andere deelnemers van AV Castricum waren:
Pedro Alfonso, 1.36.08 op de 21 km
Paula Vrolijk, 40.24 op de 7 km

Richard Dijkhuizen Marquetteloop 2015 Judith Peterink Marquetteloop 2015

Geplaatst in Geen categorie | Reacties staat uit voor Mooie prestaties AVC leden tijdens Marquetteloop

Jurycursus voor ouders en atleten

DSC_0117Bij alle wedstrijden heb je juryleden nodig; mensen die er voor zorgen dat de atleten hun wedstrijden kunnen doen. Een wedstrijd kan niet gehouden worden zonder vrijwilligers. Taken van de juryleden zijn bijvoorbeeld meten bij verspringen, uitslagen noteren bij hoogspringen tot aan het noteren van aankomstvolgordes bij de lange afstanden. 

Wat levert dit voor je op?
Veel meer plezier in atletiek door weten wat de regels zijn en vooral het bijdragen aan vrolijke gezichten van blije atleten. En door jouw hulp kunnen we bij AVC pupillen- en junioren wedstrijden blijven organiseren.  Je leert de kinderen kennen en ziet wat er Lees verder

Geplaatst in Geen categorie | Reacties staat uit voor Jurycursus voor ouders en atleten

TDR atleten succesvol op NK junioren

BREDA – Net als 2 jaar geleden was AV sprint te Breda de gastheer van het NK junioren. TDR was door maar liefst 26 atleten vertegenwoordig in Brabant. De grote delegatie is te danken aan het Running Talents Project, waarbij elk jaar 1000 jongeren kennismaken met het hardlopen. Hieruit zijn ook dit jaar weer 6 nieuwe debutanten op het NK. Naast deze groep nieuwelingen waren ook ervaren krachten als Bram Anderiessen, Ryan Clarke, Laura Boekel en Femke Hooijberg.

Bram Anderiessen was in de winter al de beste op de cross en op de 1500 en 3000 meter indoor. De AKU atleet was de grote favoriet voor de beide afstanden van dit NK bij de B-junioren. Op vrijdag stond de 3000 meter op het programma. Hierbij maakte Anderiessen zijn favorietenrol meer dan waar. Na een gemakkelijk winst in de series mag de jonge TDR atleet zijn favorietenrol waar gaan maken in de finale. Met overtuiging pakt Lees verder

Geplaatst in Geen categorie | Reacties staat uit voor TDR atleten succesvol op NK junioren

Gezellige barbecue voor AVC junioren

BBQjuniorenAVC2015foto1De junioren van AV Castricum genoten vrijdagavond 26 juni van een gezellige barbecue, georganiseerd door Fast Finish, het nieuwe juniorenbestuur. De organisatie was in handen van Hanke, Gaby en Marijn. De weersomstandigheden waren ideaal, windstil, lekkere temperatuur. Trainers Maria Sofan en Liroy Jansen waren aanwezig, plus jeugdcoördinator Inge Rol.
Nog twee trainingen en dan begint de  zomervakantie voor de junioren! BBQjuniorenAVC2015foto2BBQjuniorenAVC2015foto3

Geplaatst in Geen categorie | Reacties staat uit voor Gezellige barbecue voor AVC junioren

Atletiekbaan en grasmat tijdelijk niet toegankelijk

Verbodsbord Vanaf woensdag 24 juni is er een start gemaakt met het reinigen van de atletiekbaan. De week erna wordt er een nieuwe belijning aangebracht. Het is daarom helaas niet toegestaan om de baan te betreden. De verwachting is dat de baan in de week van 6 juli weer in gebruik kan worden genomen. Dit is afhankelijk van het weer. De trainers worden door voorzitter Joop Beentjes geïnformeerd over wanneer de baan weer in gebruik genomen mag worden. De gemeente is ook gestart met het jaarlijkse onderhoud van de grasmat.
Op 24 juni is de grasmat ingezaaid en deze mag daarom niet worden belopen tot 24 augustus. De trainers van AV Castricum zullen de trainingen aanpassen en in het duingebied gaan trainen.

 

Geplaatst in Geen categorie | Reacties staat uit voor Atletiekbaan en grasmat tijdelijk niet toegankelijk

AVC junioren naar Lelystad voor 3e competitiewedstrijd

Arne_starten[1]Op zaterdag 20 juni vertrok trainster Maria Sofan met vier gemotiveerde jongens D
( Arne Lubbers, Cas Molenaar, Elias Groot, Niels Hendrix) naar Lelystad voor de derde competitiewedstrijd van dit seizoen. Lees verder

Geplaatst in Geen categorie | Reacties staat uit voor AVC junioren naar Lelystad voor 3e competitiewedstrijd