Strand- & Duinloopseizoen gaat van start

E7D_7030Zondag 30 oktober gaat het 52e seizoen van de Strand- & Duinlopen, georganiseerd door AV Castricum van start. Het is het een van de oudste loopevenementen in de regio, dat veel variërende elementen in zich heeft: van kronkelende bospaadjes tot aan duinhellingen, van de altijd wisselende condities op het strand tot aan strakke verharde rechte paden. Voor de eerste loop van 30 oktober staan de 2,3 km, 4,0 km, 8,8 km en 12,4 km op het programma. De overige lopen zijn op 4 december, een Oudjaarsloop op 31 december en de afsluitende loop op zondag 5 februari.

Voor beginnende en gevorderde hardlopers
Iedereen kan meedoen, en je hoeft geen lid te zijn van een atletiekvereniging. Beginnende lopers kunnen meedoen aan de loop over 4 kilometer. De start is op de atletiekbaan aan de Lees verder

Geplaatst in Geen categorie | Reacties staat uit voor Strand- & Duinloopseizoen gaat van start

Heer en Meester baanwedstrijd

20160923-_dsc4757Vrijdagavond 23 september was de laatste kans dit zomerseizoen om in actie te komen op een baanwedstrijd. Een aantal van onze AVC atleten hadden afgesproken om mee te doen aan een instuifwedstrijd van het Heer en Meester baancircuit. Sinds een aantal maanden trainen enthousiaste atleten namelijk op donderdagavond de technische atletiekonderdelen, in een leuk groepje onder leiding van trainer Alan Pijlman. En een wedstrijd is nu eenmaal een mooie gelegenheid om de vorderingen te peilen, of om een PR of beste seizoensprestatie neer te zetten. En het was vooral erg leuk om te zien dat onze atletiekvereniging met zo ongeveer de meeste atleten van alle verenigingen vertegenwoordigd was op deze wedstrijd (buiten de organiserende vereniging Hylas).

De avond begon met een 100 meter sprint voor junior B Sten van der Moer, hij liep een mooi PR van 13.20 sec. Later op de avond, toen het al donker was sprong Sten 4,79 m Lees verder

Geplaatst in Geen categorie | Reacties staat uit voor Heer en Meester baanwedstrijd

Nieuwe clubrecords zomerseizoen 2016

Logo-meerkamp-atletiekOok dit jaar zijn er weer fraaie prestaties door AVC-atleten geleverd, waaronder enkele clubrecord-verbeteringen. De nieuwe clubrecords worden na melding direct verwerkt in de recordlijsten op de AVC- website. Daarnaast worden aan het einde van het atletiekseizoen de outdoor-clubrecords van de in de gang van ons clubhuis hangende vitrinekast aangepast, zoals onlangs weer is gebeurd. Een scherp oog zal daarbij kunnen opmerken dat in het achter ons liggende outdoor-seizoen 9 van de 468 clubrecords zijn verbeterd, die hieronder op chronologische volgorde zijn opgesomd.

Enkele opmerkelijke feitjes:
Het team dat de 4x400m clubrecords bij zowel de meisjes junioren A als meisjes junioren B vestigde bestond uit louter C-junioren. Hun topprestatie kan (conform de Lees verder

Geplaatst in Geen categorie | Reacties staat uit voor Nieuwe clubrecords zomerseizoen 2016

Amerikaans avontuur voor Klaas-Jan Kramer

img-20160917-wa0000In augustus vertrok AVC-lid Klaas-Jan Kramer met zijn gezin voor een 4-jarig avontuur naar Amerika. We zijn erg benieuwd hoe het hen de eerste weken vergaan is.

Hoe bevalt het tot nu toe, op jullie Amerikaanse avontuur? ‘Tot nu toe bevalt het goed. Chicago is een leuke stad. Het is ook een grote stad, er is altijd iets te doen. Bijvoorbeeld naar het strand van Lake Michigan, verschillende musea en je kunt hier erg goed shoppen. Of naar een sportwedstrijd, van de White Sox of de Cubs (honkbal). Wij wonen in het noordelijke deel van de stad, en ‘dan ben je voor de Cubs’. Straks begint ook de basketbalcompetie weer (de Bulls) en ook de ijshockeycompetitie (de Blackhawks) begint over een maand. Sport wordt hier intens beleefd.

We wonen nu tijdelijk in een gemeubileerd appartement in het centrum. Allemaal perfect Lees verder

Geplaatst in Geen categorie | Reacties staat uit voor Amerikaans avontuur voor Klaas-Jan Kramer

Pupillennieuws

– Jongens mini-pupillen 2e van Noord-Holland bij finale competitie
– Het Estafettestokje, met Sveva Oudshof en haar Amerikaanse avontuur!
– Mis ‘m niet, de eerste AVC duinloop op zondag 30 oktober komt er weer aan

– Wedstrijd pupillen en CD junioren – ‘Dit is AVC op z’n best!’
– Muzikaal kampavontuur AVC pupillen
– Kort nieuws
Lees verder

Geplaatst in Geen categorie | Reacties staat uit voor Pupillennieuws

Beluister Joop Beentjes via Radio Castricum105


Jongste pupillen AVC Joop BeentjesOnze voorzitter Joop Beentjes was op 11 september 2016 te gast bij Radio Castricum105, waar hij live in de studio geïnterviewd werd door Willem Seignette, onder andere over het 50-jarig jubileum van de BlijfFit groep.

Joop is inmiddels vier jaar voorzitter en is heel enthousiast is over het grote vrijwilligers bij AVC die zo leuk met elkaar samenwerken. Joop vertelt dat het ledenaantal vrij stabiel is bij de vereniging. Nu zijn er dankzij het ´Dafne-effect’ veel nieuwe jeugdleden. AVC heeft circa 80 pupillen en 50 junioren.

Beluister hieronder het eerste deel van het interview:


Joop vertelt vervolgens over het 50-jarig jubileum van de Blijf Fit-groep en hoe de clubgenoten dat gevierd hebben. Ook geeft hij aan waarom het zo belangrijk is om te Lees verder

Geplaatst in Geen categorie | Reacties staat uit voor Beluister Joop Beentjes via Radio Castricum105

Mini-jongens 2e van Noord-Holland tijdens atletiekfinale

dsc_0010De AV Castricum pupillen Ilias van Heeringen, Mats Venselaar, Sam Glorie, Lars Schramp, Elin Binkhorst, Gigi Martens, Maartje Wit, Lomyrne Horn, Yenthe Zonneveld, Sepp Schulte en Sanoë Penha hebben tijdens de competitiefinale in Beverwijk op zaterdag 17 september prima prestaties laten zien, met voor de ploeg jongens mini pupillen een podiumplaats, en bovendien voor twee atleetjes een top-10 klassering in het individuele klassement. Aan de finale deden de beste pupillen en ploegen uit heel Noord-Holland mee.

De dag begon met een heus openingsdefilé. Maar liefst 420 atleetjes presenteerden zich onder luid applaus aan het publiek. Onze pupillen droegen vol trots de verenigingsvlag en Lees verder

Geplaatst in Geen categorie | Reacties staat uit voor Mini-jongens 2e van Noord-Holland tijdens atletiekfinale

Wedstrijd pupillen en CD-junioren – ‘Dit is AVC op z’n best’

dsc_0017-1024x686‘Dit is AVC op z’n best’ en ‘Het is weer een ouderwets gezellige AVC-familiedag’ waren mooie woorden die zondag 11 september te horen waren tijdens de wedstrijd voor pupillen en CD-junioren op onze eigen Castricumse atletiekbaan. Onze eigen jeugd heeft samen voor het eerste record van de dag gezorgd, door met maar liefst 58 AVC pupillen en 13 junioren aan de start te verschijnen.

Naast onze eigen jeugd, waren de clubs uit de regio waren goed vertegenwoordigd. Door het mooie nazomerweer, en prachtige prestaties, en alle enthousiaste vrijwilligers kon de dag niet meer stuk!

Jongens mini pupillen
Voor de mini jongens Mats, Ilias, Stan, Sam en Lars was het vandaag een goede generale Lees verder

Geplaatst in Geen categorie | Reacties staat uit voor Wedstrijd pupillen en CD-junioren – ‘Dit is AVC op z’n best’