Nieuw seizoen Strand- en Duinlopen – ‘noteer je de data vast in je hardloop-agenda?’

Zondag 29 oktober gaat het 53e seizoen van de Strand- & Duinlopen, georganiseerd door AV Castricum van start. Het is het een van de oudste loopevenementen in de regio, dat veel variërende elementen in zich heeft: van kronkelende bospaadjes tot aan duinhellingen, van de altijd wisselende condities op het strand tot aan strakke verharde rechte paden. Voor de eerste loop van 29 oktober staan de 2,3 km, 4,0 km, 8,8 km en 12,4 km op het programma. De overige lopen zijn op 3 december, 7 januari  en de afsluitende loop op zondag 4 februari.

Voor beginnende en gevorderde hardlopers
Iedereen kan meedoen, en je hoeft geen lid te zijn van een atletiekvereniging. Beginnende lopers kunnen meedoen aan de loop over 4 kilometer. De start is op de atletiekbaan aan de Zeeweg, en de route voert door het duingebied. De gevorderde lopers kunnen kiezen voor 8,8 km of 12,4 km. Deze beide routes voeren door het duingebied en over het strand, en zijn daarmee een uitstekende voorbereiding op de halve marathon van Egmond. De Strand- en duinlopen staan in de regio bekend als een gezellig en kleinschalig evenement, 

met bij iedere loop zo’n 300-400 hardlopers van jong tot oud aan de start.

Jeugd
Ook aan de jeugd is gedacht. De jeugd van 5 tot en met 12 jaar kan meedoen aan de speciale jeugdloop over 2,3 km. Het parcours van deze route maakt vanaf de atletiekbaan een ro

nde nabij Johanna’s Hof. Het leuke hier is dat ouders gewoon met de kinderen mee mogen lopen. Jeugd vanaf 12 jaar kan kiezen tussen de 4 km of de langere afstanden. Voor alle kinderen is er bovendien een leuke herinnering, en voor de beste drie jongens en meisjes in verschillende leeftijdscategorieën zijn er prijzen te verdelen.

Inschrijven
Van te voren inschrijven voor de loopjes is aan te raden, dat kan tot en met de vrijdag (tot 24.00 uur) voorafgaand aan de loop, klik hier om direct in te schrijven.

Deelnemers die reeds in het bezit zijn van een geldige PWN duinkaart kunnen korting krijgen op de voorinschrijving. Wel dient bij het ophalen van het startnummer de eigen duinkaart getoond te kunnen worden. Inschrijven op de dag zelf kan ook, dat is alleen iets duurder.

Start
Alle routes starten vanaf de atletiekbaan aan de Zeeweg in Castricum. De korte afstanden 

(2,3 km en 4 km) starten om 10.15 uur. De langere afstanden om 10.45 uur. Na afloop kun je terecht in het gezellige clubhuis van AV Castricum voor een hapje of drankje. Tevens is douchegelegenheid aanwezig.

Wintertijd
Houd er rekening mee dat zondag 29 oktober de wintertijd ingaat; de klok gaat deze nacht een uur achteruit. De start van de loopjes is om 10.15 uur (2,3 km en 4 km) en om 10.45 uur (langere afstanden) in de nieuwe wintertijd.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.